Foodservice

Ta tempen!

Det bästa sättet att veta när kalkonen är klar är att använda sig av en bra stektermometer. Placera den i mitten av den tjockaste delen. Låt alltid köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det. Temperaturen stiger då ca 5 grader och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt.

Ovanlår: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader

Bröst: ta ut från värmekällan vid ca 65 grader. Låt vila till 70 grader

Vinge: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader



Läs Mer

Slakt

Läs Mer

Fakta om kalkon

Läs Mer

À la carte - restaurangen på Österlen

Läs Mer

Foder

Läs Mer

Nyhet! Veckans hälsosamma matlåda!

Läs Mer

Foodservice

Läs Mer

Ingelstaklubben

Läs Mer

Kontakt

Läs Mer

Tillagning

Läs Mer

Hälsa, näring och kalkon

Läs Mer