Foodservice

Ta tempen!

Det bästa sättet att veta när kalkonen är klar är att använda sig av en bra stektermometer. Placera den i mitten av den tjockaste delen. Låt alltid köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det. Temperaturen stiger då ca 5 grader och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt.

Ovanlår: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader

Bröst: ta ut från värmekällan vid ca 65 grader. Låt vila till 70 grader

Vinge: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader



Läs Mer

Gruppmeny - restaurangen på Österlen

Läs Mer

Foder

Läs Mer

Tillaga hel kalkon

Läs Mer

Lediga tjänster

Läs Mer

Säljställe

Läs Mer

Hälsa, näring och kalkon

Läs Mer

Så använder vi cookies

Läs Mer

Svensk Fågel

Läs Mer

Kläckeri

Läs Mer

Miljö

Läs Mer