Foodservice

Vår historia

Ingelsta Kalkon startades av makarna Lena och Leif Jönsson som 1972 köpte gården Brukstorp utanför Smedstorp på Österlen. I början bestod uppfödningen enbart av minikalkoner. Men inriktningen ändrades när idén om att föda upp större kalkoner blev verklighet.

1984 grundades Ingelsta Kalkon AB. Idag ingår Ingelsta Kalkon i Blentagruppen AB, där även Guldfågeln AB ingår.

1989 öppnades den första butiken utanför Skåne, på Östermalm i Stockholm

1992 lanseras kalkon i svenska dagligvarubutiker

Idag har Ingelsta Kalkon fem egna delikatessbutiker; i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Och så gårdsbutiken Ingelsta Kalkon på Österlen förstås.



Läs Mer

Om oss

Läs Mer

Kläckeri

Läs Mer

Miljö

Läs Mer

Kvalitet & livmedelssäkerhet

Läs Mer

Bildbank

Läs Mer

Press

Läs Mer

Så bygger du en pepparkakskalkon

Läs Mer

Ta tempen

Läs Mer

Vår värdegrund

Läs Mer

Tillagning

Läs Mer