Foodservice

Vår historia

Ingelsta Kalkon startades av makarna Lena och Leif Jönsson som 1972 köpte gården Brukstorp utanför Smedstorp på Österlen. I början bestod uppfödningen enbart av minikalkoner. Men inriktningen ändrades när idén om att föda upp större kalkoner blev verklighet.

1984 grundades Ingelsta Kalkon AB. Idag ingår Ingelsta Kalkon i Blentagruppen AB, där även Guldfågeln AB ingår.

1989 öppnades den första butiken utanför Skåne, på Östermalm i Stockholm

1992 lanseras kalkon i svenska dagligvarubutiker

Idag har Ingelsta Kalkon fem egna delikatessbutiker; i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Och så gårdsbutiken Ingelsta Kalkon på Österlen förstås.



Läs Mer

Om oss

Läs Mer

Miljö

Läs Mer

Ta tempen

Läs Mer

Kläckeri

Läs Mer

Ingelstaklubben

Läs Mer

Så bygger du en pepparkakskalkon

Läs Mer

Djuromsorg

Läs Mer

Upptäck en festligare måltid!

Läs Mer

Om oss

Läs Mer

Tillaga hel kalkon

Läs Mer