Foodservice

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Wilmaschnitzel med syrliga äpplen och salt bacon blir inget annat än en festrätt! Ät den tillsammans med en krämig risotto med Karljohansvamp och härlig parmesanost.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

800 g
Wilmaschnitzel
1 st
äpple i tunna klyftor
8 skivor
kalkonbacon
persillade
pepparmix
salt
Karl Johansvamprisotto:
20 g
Karl Johansvamp, torkad
1 st
gul lök
2 tsk
olivolja
4 dl
avoriris
1 l
vatten
2 st
svampbuljongtärningar
2 dl
Gruyère alt. Parmesanost, riven
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Dela Wilmaschnitzeln i portionsbitar och banka ut något.
3
Krydda med persillade, salt och peppar (ca 1 krm av varje sort till varje snitzel). Lägg på äppelklyftor och rulla ihop schnitzel, linda kalkonbacon runt om.
4
Bryn schnitzlarna på stekjärn och lägg sedan över dessa i en ugnsfast form.
5
Servera med Karljohansvampsrisotto och broccoli.
6
Stek i ugn ca 15 minuter.
7
Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja tillsammans med riset.
8
Häll i den torkade svampen och 4 dl vatten + buljongtärningar. Låt sjuda på svag värme 20-25 minuter. Tillsätt lite vatten i taget och rör om då och då.
9
När riset är mjukt tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer