Foodservice

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Mört kalkonbröst marinerat i en syrlig apelsinmarinad som ger fräschör – den perfekta middagen mitt i veckan. Ta vara på alla smakerna och koka ihop skyn med crème fraiche och servera med kokt potatis eller ris.

(4st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
Marinad
1 dl
olivolja
1 st
apelsin (skal och saft)
1 dl
persilja, hackad
1 dm
purjolök, strimlad
½ dl
gräslök, hackad
salt
svartpeppar
Sås
stekskyn
4 dl
crème fraiche

Så gör du

1
Marinad; blanda alla ingredienserna till marinaden som blir som en tjock pasta.
2
Gnid in kalkonbröstet med marinaden och lägg det i en tjock plastpåse. Marinera minst 6 timmar.
3
Stek bröstet i antingen gjutjärnsgryta på spisen eller i avlång sockerkaksform i ugnen, i 175°. Använd stektermometer i båda fallen och stek till +70°C i innertemperatur.
4
Svep in bröstet i folie medan såsen tillagas.
5
Till såsen kokas stekskyn upp med crème fraiche och smaksätts eventuellt med salt och apelsin.
6
Skär upp köttet i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ugnssäkert fat. Häll såsen runt om köttet och håll varmt till serveringen.
7
Kokt potatis, ris eller pasta och kokta morötter är gott till.

Fler Recept

Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer