Foodservice

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Mört kalkonbröst marinerat i en syrlig apelsinmarinad som ger fräschör – den perfekta middagen mitt i veckan. Ta vara på alla smakerna och koka ihop skyn med crème fraiche och servera med kokt potatis eller ris.

(11st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
Marinad
1 dl
olivolja
1 st
apelsin (skal och saft)
1 dl
persilja, hackad
1 dm
purjolök, strimlad
½ dl
gräslök, hackad
salt
svartpeppar
Sås
stekskyn
4 dl
crème fraiche

Så gör du

1
Marinad; blanda alla ingredienserna till marinaden som blir som en tjock pasta.
2
Gnid in kalkonbröstet med marinaden och lägg det i en tjock plastpåse. Marinera minst 6 timmar.
3
Stek bröstet i antingen gjutjärnsgryta på spisen eller i avlång sockerkaksform i ugnen, i 175°. Använd stektermometer i båda fallen och stek till +70°C i innertemperatur.
4
Svep in bröstet i folie medan såsen tillagas.
5
Till såsen kokas stekskyn upp med crème fraiche och smaksätts eventuellt med salt och apelsin.
6
Skär upp köttet i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ugnssäkert fat. Häll såsen runt om köttet och håll varmt till serveringen.
7
Kokt potatis, ris eller pasta och kokta morötter är gott till.

Fler Recept

Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer