Foodservice

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Mört kalkonbröst marinerat i en syrlig apelsinmarinad som ger fräschör – den perfekta middagen mitt i veckan. Ta vara på alla smakerna och koka ihop skyn med crème fraiche och servera med kokt potatis eller ris.

(10st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
Marinad
1 dl
olivolja
1 st
apelsin (skal och saft)
1 dl
persilja, hackad
1 dm
purjolök, strimlad
½ dl
gräslök, hackad
salt
svartpeppar
Sås
stekskyn
4 dl
crème fraiche

Så gör du

1
Marinad; blanda alla ingredienserna till marinaden som blir som en tjock pasta.
2
Gnid in kalkonbröstet med marinaden och lägg det i en tjock plastpåse. Marinera minst 6 timmar.
3
Stek bröstet i antingen gjutjärnsgryta på spisen eller i avlång sockerkaksform i ugnen, i 175°. Använd stektermometer i båda fallen och stek till +70°C i innertemperatur.
4
Svep in bröstet i folie medan såsen tillagas.
5
Till såsen kokas stekskyn upp med crème fraiche och smaksätts eventuellt med salt och apelsin.
6
Skär upp köttet i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ugnssäkert fat. Häll såsen runt om köttet och håll varmt till serveringen.
7
Kokt potatis, ris eller pasta och kokta morötter är gott till.

Fler Recept

Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer