Foodservice

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer