Foodservice

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer