Foodservice

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer