Foodservice

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Söta aprikoser i kombination med den örtiga färskostgremolatan blir till en smakexplosion i munnen!

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tunnskivad kalkonfilé
250 g
torkade aprikoser
2 st
schalottenlökar
ca 800 g
tunnskivad kalkonfilé
salt & peppar
Rostade jordärtskockor
600 g
jordärtskockor
2 msk
smör
salt & peppar
Färskostgremolata
1 kruka
persilja
1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
3 msk
rapsolja
200 g
färskost
salt & peppar
Till servering
150 g
sötmandel
picklad rödlök
krasse

Så gör du

1
Tunnskivad kalkonfilé: Hacka aprikoserna och strimla schalottenlöken fint. Fördela blandningen över skivorna och rulla ihop som rullader. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om, salta och peppra. Stek klart rulladerna i ugnen på 120°C.
2
Rostade jordärtskockor: Borsta jordärtskockorna och dela i grova skivor, ca 2 cm. Rosta skivorna i en stekpanna med lite smör, tills de fått färg och blivit mjuka. Salta och peppra.
3
Färskostgremolata: Finhacka persiljan och blanda med det finrivna, gula skalet från en citron och saften från halva citronen, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar. Tag 2 msk av blandningen och blanda i färskosten.
4
Serveringstips! Vid servering arrangera rullader, rostade jordärskockor och färskostgremolata på en tallrik. Toppa med hackad sötmandel, picklad rödlök och krasse.

Fler Recept

Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer