Foodservice

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Korven som flirtar med Asien serveras bäst med chili, vitlök, fisksås och tunt strimlad gurka.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

4 st
valfria kalkonkorvar
4 st
korvbröd
Gurksallad:
500 g
gurka
0,5 st
chili (t.ex. spansk peppar), urkärnad
2 st
vitlöksklyftor
1,5 msk
strösocker
1 st
lime, saften
3 msk
fisksås
Tillbehör:
majonnäs
sweetchilisås
rostade sesamfrön

Så gör du

1
Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset.
2
Strimla gurkan fint, helst på mandolin, den grova delen av ett rivjärn funkar också, men då måste du krama ur överflödig vätska före du blanda gurkan med dressingen.
3
Hacka chilin och vitlöken fint. Rör samman med socker, limesaft och fisksås till en dressing. Blanda den finstrimlade gurkan och dressingen.
4
Grilla korven och lägg den i korvbröd. Toppa med lite majonnäs, gurksallad och sweetchilisås. Avsluta med rostade sesamfrön, servera genast.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer