Foodservice

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Korven som flirtar med Asien serveras bäst med chili, vitlök, fisksås och tunt strimlad gurka.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

4 st
valfria kalkonkorvar
4 st
korvbröd
Gurksallad:
500 g
gurka
0,5 st
chili (t.ex. spansk peppar), urkärnad
2 st
vitlöksklyftor
1,5 msk
strösocker
1 st
lime, saften
3 msk
fisksås
Tillbehör:
majonnäs
sweetchilisås
rostade sesamfrön

Så gör du

1
Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset.
2
Strimla gurkan fint, helst på mandolin, den grova delen av ett rivjärn funkar också, men då måste du krama ur överflödig vätska före du blanda gurkan med dressingen.
3
Hacka chilin och vitlöken fint. Rör samman med socker, limesaft och fisksås till en dressing. Blanda den finstrimlade gurkan och dressingen.
4
Grilla korven och lägg den i korvbröd. Toppa med lite majonnäs, gurksallad och sweetchilisås. Avsluta med rostade sesamfrön, servera genast.

Fler Recept

Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer