Foodservice

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Korven som flirtar med Asien serveras bäst med chili, vitlök, fisksås och tunt strimlad gurka.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

4 st
valfria kalkonkorvar
4 st
korvbröd
Gurksallad:
500 g
gurka
0,5 st
chili (t.ex. spansk peppar), urkärnad
2 st
vitlöksklyftor
1,5 msk
strösocker
1 st
lime, saften
3 msk
fisksås
Tillbehör:
majonnäs
sweetchilisås
rostade sesamfrön

Så gör du

1
Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset.
2
Strimla gurkan fint, helst på mandolin, den grova delen av ett rivjärn funkar också, men då måste du krama ur överflödig vätska före du blanda gurkan med dressingen.
3
Hacka chilin och vitlöken fint. Rör samman med socker, limesaft och fisksås till en dressing. Blanda den finstrimlade gurkan och dressingen.
4
Grilla korven och lägg den i korvbröd. Toppa med lite majonnäs, gurksallad och sweetchilisås. Avsluta med rostade sesamfrön, servera genast.

Fler Recept

Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer