Foodservice

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Kalkonmiddagen som får oss att längta till Medelhavet. Kalkonfiléerna är fyllda med krämig mozzarella och soltorkade tomater och serveras gärna på ett buffébord med sallad eller pasta.

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
kalkonbröstfiléer
1 st
mozzarella
4 st
soltorkade tomater i olja
0,5 kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
4 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
2 st
bambugrillspett

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°.
2
Snitta en ficka i filéerna på längden. Skiva upp mozzarellaosten och strimla de soltorkade tomaterna.
3
Fyll filéerna med ost och soltorkade tomater. Sätt ihop med ett grillspett var.
4
Stek filéerna runt i smör, salta och peppra. Lägg filéerna på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5
Hacka under tiden basilikan och blanda med vitlök, olivolja och balsamvinäger.
6
Ta ut filéerna och rulla i marinaden. Låt bitarna kallna i marinaden.
7
TIPS! Bra buffémat eller servera till sallad eller pasta!

Fler Recept

Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kålpudding

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer