Foodservice

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Kalkonmiddagen som får oss att längta till Medelhavet. Kalkonfiléerna är fyllda med krämig mozzarella och soltorkade tomater och serveras gärna på ett buffébord med sallad eller pasta.

(18st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
kalkonbröstfiléer
1 st
mozzarella
4 st
soltorkade tomater i olja
0,5 kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
4 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
2 st
bambugrillspett

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°.
2
Snitta en ficka i filéerna på längden. Skiva upp mozzarellaosten och strimla de soltorkade tomaterna.
3
Fyll filéerna med ost och soltorkade tomater. Sätt ihop med ett grillspett var.
4
Stek filéerna runt i smör, salta och peppra. Lägg filéerna på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5
Hacka under tiden basilikan och blanda med vitlök, olivolja och balsamvinäger.
6
Ta ut filéerna och rulla i marinaden. Låt bitarna kallna i marinaden.
7
TIPS! Bra buffémat eller servera till sallad eller pasta!

Fler Recept

Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer