Foodservice

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Kalkonmiddagen som får oss att längta till Medelhavet. Kalkonfiléerna är fyllda med krämig mozzarella och soltorkade tomater och serveras gärna på ett buffébord med sallad eller pasta.

(20st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
kalkonbröstfiléer
1 st
mozzarella
4 st
soltorkade tomater i olja
0,5 kruka
basilika
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
4 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
2 st
bambugrillspett

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°.
2
Snitta en ficka i filéerna på längden. Skiva upp mozzarellaosten och strimla de soltorkade tomaterna.
3
Fyll filéerna med ost och soltorkade tomater. Sätt ihop med ett grillspett var.
4
Stek filéerna runt i smör, salta och peppra. Lägg filéerna på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5
Hacka under tiden basilikan och blanda med vitlök, olivolja och balsamvinäger.
6
Ta ut filéerna och rulla i marinaden. Låt bitarna kallna i marinaden.
7
TIPS! Bra buffémat eller servera till sallad eller pasta!

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer