Foodservice

Biff à la Lindström på Ingelstavis

En ny variant på denna klassiska husmanskost. Mums!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
ägg
1 tsk
HP-sauce
0,5 dl
grädde
2 msk
finhackad gul lök
3 msk
kapris
1 dl
finhackade inlagda rödbetor
smör till stekning
Skysås:
4 dl
kycklingbuljong (fond + vatten)
2 msk
maizenamjöl
2 tsk
HP-sauce
1 tsk
soja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda färsen med salt och peppar.
2
Tillsätt ägg, HP-sauce, grädde, lök och kapris, blanda till en smidig färs.
3
Låt stå i kyla 10 minuter.
4
Blanda i rödbetorna strax före biffarna ska stekas så de inte färgar av sig för mycket.
5
Forma 4 stora eller 8 mindre biffar. Stek i smör 5-6 minuter per sida.
6
Gör skysåsen: koka upp buljongen, red av med maizena utrört i vatten och smaka av med HP-sauce, salt och peppar.
7
Servera biffarna med potatismos alternativt kokt potatis, skysås och broccoli.
8
Tips! Hacka rödbetorna ovanpå ett smörpapper på skärbrädan så är det lätt att diska efteråt!

Fler Recept

Recept

Kalkonsoppa med dragon

Läs Mer
Recept

Asiatisk nudelsallad med stekt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer