Foodservice

Biff à la Lindström på Ingelstavis

En ny variant på denna klassiska husmanskost. Mums!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
ägg
1 tsk
HP-sauce
0,5 dl
grädde
2 msk
finhackad gul lök
3 msk
kapris
1 dl
finhackade inlagda rödbetor
smör till stekning
Skysås:
4 dl
kycklingbuljong (fond + vatten)
2 msk
maizenamjöl
2 tsk
HP-sauce
1 tsk
soja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda färsen med salt och peppar.
2
Tillsätt ägg, HP-sauce, grädde, lök och kapris, blanda till en smidig färs.
3
Låt stå i kyla 10 minuter.
4
Blanda i rödbetorna strax före biffarna ska stekas så de inte färgar av sig för mycket.
5
Forma 4 stora eller 8 mindre biffar. Stek i smör 5-6 minuter per sida.
6
Gör skysåsen: koka upp buljongen, red av med maizena utrört i vatten och smaka av med HP-sauce, salt och peppar.
7
Servera biffarna med potatismos alternativt kokt potatis, skysås och broccoli.
8
Tips! Hacka rödbetorna ovanpå ett smörpapper på skärbrädan så är det lätt att diska efteråt!

Fler Recept

Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer