Foodservice

Biff à la Lindström på Ingelstavis

En ny variant på denna klassiska husmanskost. Mums!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
ägg
1 tsk
HP-sauce
0,5 dl
grädde
2 msk
finhackad gul lök
3 msk
kapris
1 dl
finhackade inlagda rödbetor
smör till stekning
Skysås:
4 dl
kycklingbuljong (fond + vatten)
2 msk
maizenamjöl
2 tsk
HP-sauce
1 tsk
soja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda färsen med salt och peppar.
2
Tillsätt ägg, HP-sauce, grädde, lök och kapris, blanda till en smidig färs.
3
Låt stå i kyla 10 minuter.
4
Blanda i rödbetorna strax före biffarna ska stekas så de inte färgar av sig för mycket.
5
Forma 4 stora eller 8 mindre biffar. Stek i smör 5-6 minuter per sida.
6
Gör skysåsen: koka upp buljongen, red av med maizena utrört i vatten och smaka av med HP-sauce, salt och peppar.
7
Servera biffarna med potatismos alternativt kokt potatis, skysås och broccoli.
8
Tips! Hacka rödbetorna ovanpå ett smörpapper på skärbrädan så är det lätt att diska efteråt!

Fler Recept

Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer