Foodservice

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad:
400–500 g
kalkonfilé
8 skivor
kalkonbacon
1 kruka
romansallad
50 g
babyspenat
40 g
västerbottensost, riven
2 st
äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
citronsaft
2 st
sardeller
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1,5 dl
olivolja
1 msk
parmesanost, riven
Krutonger:
2 skivor
ljust surdegsbröd
2 msk
raps- eller olivolja
salt
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
2
Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
3
Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
4
Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
5
Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.
6
Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
7
Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
8
Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.
9
Servera resten av dressingen i en skål bredvid.

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer