Foodservice

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad:
400–500 g
kalkonfilé
8 skivor
kalkonbacon
1 kruka
romansallad
50 g
babyspenat
40 g
västerbottensost, riven
2 st
äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
citronsaft
2 st
sardeller
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1,5 dl
olivolja
1 msk
parmesanost, riven
Krutonger:
2 skivor
ljust surdegsbröd
2 msk
raps- eller olivolja
salt
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
2
Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
3
Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
4
Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
5
Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.
6
Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
7
Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
8
Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.
9
Servera resten av dressingen i en skål bredvid.

Fler Recept

Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer