Foodservice

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad:
400–500 g
kalkonfilé
8 skivor
kalkonbacon
1 kruka
romansallad
50 g
babyspenat
40 g
västerbottensost, riven
2 st
äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
citronsaft
2 st
sardeller
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1,5 dl
olivolja
1 msk
parmesanost, riven
Krutonger:
2 skivor
ljust surdegsbröd
2 msk
raps- eller olivolja
salt
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
2
Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
3
Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
4
Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
5
Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.
6
Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
7
Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
8
Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.
9
Servera resten av dressingen i en skål bredvid.

Fler Recept

Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer