Foodservice

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer