Foodservice

Chili con carne

En riktig god chili med kalkonfärs. Variera mängden cayennepeppar för att få mildare smak eller rejält med hetta. Och kom ihåg att koka chilin länge, så att den får riktigt mustiga smaker!

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 180 min

Ingredienser

1 st
gul lök
1 st
grön paprika
4 st
vitlöksklyftor
olivolja till stekning
450 g
kalkonfärs
2,5 msk
spiskummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
socker
1 msk
oregano
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
kryddpeppar
1 tsk
cayennepeppar
400 g
krossade tomater
1 st
citron, pressad
400 g
vita bönor
salt

Så gör du

1
Hacka lök, paprika och vitlök.
2
Hetta upp lite olivolja i en gryta och fräs grönsakerna och kalkonfärsen. Tillsätt kryddorna, krossade tomater och citronsaft.
3
Låt grytan småputtra i någon timme, ju längre tid desto bättre resultat.
4
Tillsätt bönorna och låt de koka med den sista halvtimmen. Smaka av med salt. Önskar du mer hetta tillsätt mer cayennepeppar.
5
Tips! Servera med tortillachips och crème fraiche.

Fler Recept

Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer