Foodservice

Chili con carne

En riktig god chili med kalkonfärs. Variera mängden cayennepeppar för att få mildare smak eller rejält med hetta. Och kom ihåg att koka chilin länge, så att den får riktigt mustiga smaker!

(26st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 180 min

Ingredienser

1 st
gul lök
1 st
grön paprika
4 st
vitlöksklyftor
olivolja till stekning
450 g
kalkonfärs
2,5 msk
spiskummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
socker
1 msk
oregano
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
kryddpeppar
1 tsk
cayennepeppar
400 g
krossade tomater
1 st
citron, pressad
400 g
vita bönor
salt

Så gör du

1
Hacka lök, paprika och vitlök.
2
Hetta upp lite olivolja i en gryta och fräs grönsakerna och kalkonfärsen. Tillsätt kryddorna, krossade tomater och citronsaft.
3
Låt grytan småputtra i någon timme, ju längre tid desto bättre resultat.
4
Tillsätt bönorna och låt de koka med den sista halvtimmen. Smaka av med salt. Önskar du mer hetta tillsätt mer cayennepeppar.
5
Tips! Servera med tortillachips och crème fraiche.

Fler Recept

Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer