Foodservice

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Picknicklår glacerat med chili och vitlök tillsammans med en härlig aioli och en krispig sallad. Perfekt till sommarens alla utflykter.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
picknicklår
1 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kvist
persilja
Aioli:
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 st
vitlöksklyftor
röd chili efter smak
salt
svartpeppar
sallad till servering

Så gör du

1
Lägg picknicklåret på en stor bit aluminiumfolie.
2
Hacka chili och vitlök.
3
Snitta skinnet på låret och gnugga på chili och vitlökshacket. Lägg en kvist persilja bredvid och vik ihop foliet noggrant.
4
Lägg foliepaketet på grillen och låt grilla 30 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs.
5
Pressa i vitlöken och tillsätt chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och peppar.
6
Skiva upp picknicklåret och servera med aioli och en fräsch sallad med ex. sparris, avokado, ruccola och tomater.

Fler Recept

Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer