Foodservice

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstfilé
4 st
soltorkade tomater
0,5 sr
citron
2 msk
ricottaost
2 msk
färskost
2 st
vitlöksklyftor, pressade
200 g
kalkonbacon
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Skär ett snitt i kalkonfilén.
3
Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Servera med en färsk sparrissallad.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Asiatisk nudelsallad med stekt kalkonbröst

Läs Mer