Foodservice

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstfilé
4 st
soltorkade tomater
0,5 sr
citron
2 msk
ricottaost
2 msk
färskost
2 st
vitlöksklyftor, pressade
200 g
kalkonbacon
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Skär ett snitt i kalkonfilén.
3
Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Servera med en färsk sparrissallad.

Fler Recept

Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer