Foodservice

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstfilé
4 st
soltorkade tomater
0,5 sr
citron
2 msk
ricottaost
2 msk
färskost
2 st
vitlöksklyftor, pressade
200 g
kalkonbacon
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Skär ett snitt i kalkonfilén.
3
Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Servera med en färsk sparrissallad.

Fler Recept

Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer