Foodservice

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Det är festligt att bjuda på helstekt kalkon och dessutom praktisk när man är många. Dessutom är det enklare att laga än du tror.

(8st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 150 min

Ingredienser

Kalkonen
1 st
hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk
2 msk
smält smör
1 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
6 st
färska fikon, hackade
1 dl
valnötter, grovhackade
Sås
3 dl
steksky + ev. kycklingfond
2 msk
vetemjöl
3 dl
grädde

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Blanda smält smör, soja, salt och peppar och pensla det på kalkonen.
3
Blanda fikonen och valnötterna och fyll halshålet på kalkonen med blandningen.Ställ in kalkonen i ugnen.
4
Stek tills stektermometern visar +70°C.
5
Häll skyn från den stekta kalkonen i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölet under vispning. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
6
Tips! Servera kalkonen med hasselbackspotatis och brysselkål.

Fler Recept

Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer