Foodservice

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Det är festligt att bjuda på helstekt kalkon och dessutom praktisk när man är många. Dessutom är det enklare att laga än du tror.

(1st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 150 min

Ingredienser

Kalkonen
1 st
hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk
2 msk
smält smör
1 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
6 st
färska fikon, hackade
1 dl
valnötter, grovhackade
Sås
3 dl
steksky + ev. kycklingfond
2 msk
vetemjöl
3 dl
grädde

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Blanda smält smör, soja, salt och peppar och pensla det på kalkonen.
3
Blanda fikonen och valnötterna och fyll halshålet på kalkonen med blandningen.Ställ in kalkonen i ugnen.
4
Stek tills stektermometern visar +70°C.
5
Häll skyn från den stekta kalkonen i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölet under vispning. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
6
Tips! Servera kalkonen med hasselbackspotatis och brysselkål.

Fler Recept

Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonmedaljonger med pestopasta

Läs Mer