Foodservice

Flygande Jacob med kalkon

Flygande Jacob är en klassisk kycklingrätt. Upphovsmannen, Ove Jacobsson, var verksam inom flygfrakt och receptet publicerades första gången 1976. Nu har vi gjort en god variant med kalkonkött istället.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonschnitzel, marinerad eller färsk
1 msk
smör- och rapsolja
2-3 st
bananer
1,5 dl
jordnötter
3 dl
mellangrädde, vispbar
3 msk
chilisås
1 tsk
grillkrydda
salt
peppar
ris och sallad till servering

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225 grader. Stek kalkonschnitzlarna i matfett i en stekpanna. Krydda.
2
Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
3
Skala och skiva bananerna och lägg dem ovanpå schnitzlarna.
4
Strö på jordnötterna.
5
Vispa grädden och smaksätt med chilisås, bred överst i formen.
6
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
7
Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter, passa så att det inte bränns.
8
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer