Foodservice

Flygande Jacob med kalkon

Flygande Jacob är en klassisk kycklingrätt. Upphovsmannen, Ove Jacobsson, var verksam inom flygfrakt och receptet publicerades första gången 1976. Nu har vi gjort en god variant med kalkonkött istället.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonschnitzel, marinerad eller färsk
1 msk
smör- och rapsolja
2-3 st
bananer
1,5 dl
jordnötter
3 dl
mellangrädde, vispbar
3 msk
chilisås
1 tsk
grillkrydda
salt
peppar
ris och sallad till servering

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225 grader. Stek kalkonschnitzlarna i matfett i en stekpanna. Krydda.
2
Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
3
Skala och skiva bananerna och lägg dem ovanpå schnitzlarna.
4
Strö på jordnötterna.
5
Vispa grädden och smaksätt med chilisås, bred överst i formen.
6
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
7
Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter, passa så att det inte bränns.
8
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer