Foodservice

Flygande Jakob på indonesiskt vis

En klassiker med en ny twist!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
vispgrädde
200 g
äppelchutney
2 tsk
sambal oelek
3 msk
chilisås (tomatbaserad)
1 dl
vatten
1 msk
kinesisk soja
1 dl
kokosflingor
2 st
bananer
2 dl
cashewnötter
1 st
färsk ananas
4 port
kokt jasminris

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
4
Dela schnitzlarna och lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda grädde, hälften av äppelchutneyn, sambal oelek, chilisås, vatten och soja. Häll såsen i formen över köttet. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, tills köttet är genomstekt.
5
Skiva bananen och rulla skivorna i den rostade kokosen.
6
Servera med kokt jasminris, rostade cashewnötter, äppelchutney och färsk ananas.

Fler Recept

Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer