Foodservice

Flygande Jakob på indonesiskt vis

En klassiker med en ny twist!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
vispgrädde
200 g
äppelchutney
2 tsk
sambal oelek
3 msk
chilisås (tomatbaserad)
1 dl
vatten
1 msk
kinesisk soja
1 dl
kokosflingor
2 st
bananer
2 dl
cashewnötter
1 st
färsk ananas
4 port
kokt jasminris

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
4
Dela schnitzlarna och lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda grädde, hälften av äppelchutneyn, sambal oelek, chilisås, vatten och soja. Häll såsen i formen över köttet. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, tills köttet är genomstekt.
5
Skiva bananen och rulla skivorna i den rostade kokosen.
6
Servera med kokt jasminris, rostade cashewnötter, äppelchutney och färsk ananas.

Fler Recept

Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer