Foodservice

Flygande Jakob på indonesiskt vis

En klassiker med en ny twist!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
vispgrädde
200 g
äppelchutney
2 tsk
sambal oelek
3 msk
chilisås (tomatbaserad)
1 dl
vatten
1 msk
kinesisk soja
1 dl
kokosflingor
2 st
bananer
2 dl
cashewnötter
1 st
färsk ananas
4 port
kokt jasminris

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
4
Dela schnitzlarna och lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda grädde, hälften av äppelchutneyn, sambal oelek, chilisås, vatten och soja. Häll såsen i formen över köttet. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, tills köttet är genomstekt.
5
Skiva bananen och rulla skivorna i den rostade kokosen.
6
Servera med kokt jasminris, rostade cashewnötter, äppelchutney och färsk ananas.

Fler Recept

Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer