Foodservice

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Kalkonschnitzel fylld med svamp, vitlök och lagrad ost. Låt den vila på en syrlig höstsallad med olika sorters kål, palsternacka och morötter som är lättpicklad med balsamvinäger, socker och toppad med bladpersilja.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
kalkonschnitzel
300 g
skogssvamp, t.ex. kantareller eller karljohanssvamp
1 st
vitlöksklyfta
0,5 st
gul lök
4-8 skivor
smakrik ost, t.ex. lagrad Prästost eller Västerbottensost
Höstsallad:
1 st
fänkålsstånd
1 st
litet spetskålshuvud
2 st
stora morötter, gärna i olika färger
2 st
palsternackor
2-3 kvistar
bladpersilja
2 tsk
socker
2 msk
vit balsamvinäger
salt
svartpeppar, nymald

Så gör du

1
Börja med salladen. Skiva fänkål och spetskål tunt. Hyvla morot och palsternacka på längden med potatisskalare. Finhacka persilja och blanda med kål och rötter.
2
Strö socker över och häll på vinäger. Blanda noga, salta och peppra. Låt salladen stå med du gör schnitzeln.
3
Hacka svamp och lök och fräs i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampröran på ena halvan av varje schnitzel och lägg på en skiva ost. Vik schnitzeln över fyllningen och stek någon minut på medelhög temperatur på varje sida.
4
Servera med salladen.

Fler Recept

Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer