Foodservice

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Kalkonschnitzel fylld med svamp, vitlök och lagrad ost. Låt den vila på en syrlig höstsallad med olika sorters kål, palsternacka och morötter som är lättpicklad med balsamvinäger, socker och toppad med bladpersilja.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
kalkonschnitzel
300 g
skogssvamp, t.ex. kantareller eller karljohanssvamp
1 st
vitlöksklyfta
0,5 st
gul lök
4-8 skivor
smakrik ost, t.ex. lagrad Prästost eller Västerbottensost
Höstsallad:
1 st
fänkålsstånd
1 st
litet spetskålshuvud
2 st
stora morötter, gärna i olika färger
2 st
palsternackor
2-3 kvistar
bladpersilja
2 tsk
socker
2 msk
vit balsamvinäger
salt
svartpeppar, nymald

Så gör du

1
Börja med salladen. Skiva fänkål och spetskål tunt. Hyvla morot och palsternacka på längden med potatisskalare. Finhacka persilja och blanda med kål och rötter.
2
Strö socker över och häll på vinäger. Blanda noga, salta och peppra. Låt salladen stå med du gör schnitzeln.
3
Hacka svamp och lök och fräs i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampröran på ena halvan av varje schnitzel och lägg på en skiva ost. Vik schnitzeln över fyllningen och stek någon minut på medelhög temperatur på varje sida.
4
Servera med salladen.

Fler Recept

Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer