Foodservice

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Rullader går att variera i all oändlighet, men resultatet blir alltid saftigt och gott. I detta recept fyller vi vår tunnskivade kalkonfilé med prosciutto och örter. Lätt att laga. Lätt att älska.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

Kalkonrullader
8 skivor
tunnskivad kalkonfilé
8 skivor
prosciutto
2 msk
salvia, strimlad
2 msk
basilika, strimlad
0,5 dl
olivolja
1 dl
vetemjöl
salt
svartpeppar
smör till stekning
Tomatsås
400 g
krossade tomater
0,5 dl
olivolja
3 st
stjälkar blekselleri
1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 dl
persilja, hackad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 nypa
socker
Stekt polenta
1,5 dl
polenta
7,4 dl
grönsaksbuljong

Så gör du

1
Kalkonrullader; pensla köttet med olivolja, salta och peppra på båda sidor. Lägg en skiva prosciutto på varje rullad och strö över salviastrimlor och basilikastrimlor. Rulla ihop och fäst samman med tandpetare. Vänd rulladerna i vetemjöl. Se till att mjölet fäster runt om. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Ställ åt sidan.
2
Tomatsås; värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i hackad blekselleri, gul lök och vitlök och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt krossade tomater, persilja, salt, peppar och socker. Koka upp och smaka av med salt och socker. Låt koka i 30 minuter.
3
Lägg rulladerna i såsen och koka dem i ca 15 minuter. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den alltför tjock kan du späda med någon sked vatten.
4
Stekt polenta; Koka upp buljongen, tillsätt polentan och rör hela tiden i kastrullen på medelvärme i 6 minuter. Ta av kastrullen från spisen och häll upp polentan i en form (t.ex. limpform) som du fuktat med vatten. Låt svalna. När polentan svalnat (ca 2-3 timmar i kylen) kommer du (förhoppningsvis) att ha en hyfsat fast polentakaka som du försiktigt kan hälla ut ur formen. Skär polentan i 8 bitar och stek eller grilla dem gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
5
Servera kalkonrullader i tomatsås tillsammans med stekt polenta och riven parmesan.

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer