Foodservice

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Ett kalkonbröst fyllt med basilika och rökta kalkonskivor. Rätten får en härlig sötma och rökig smak. Serveras med en smakrik bulgur med varma grönsaker och Ajvar Relishsås.

(3st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
12
färska basilikablad
6 skivor
basturökt kalkonbröst
Bulgur med grönsaker:
1 st
paprika
1 st
aubergine
1 msk
olja
4 port
bulgur
Ajvar relish sås:
1,5 dl
Ajvar Relish
2 dl
crème fraiche
salt
peppar
Till servering: förvällda haricots verts

Så gör du

1
Skär ett ”ficka” längs med kalkonbröstet och fyll med basilika, samt det rökta kalkonköttet.
2
Bind om med snöre eller silikonband för stekning. Salta och peppra runt om.
3
Sätt ugnen på 200 grader och stek kalkonbröstet tills innertemperaturen är 70 grader. Tag sedan ut och låt vila.
4
Skär paprikan och auberginen i mindre bitar. Fräs dem i oljan, tillsätt bulgur och vatten enligt förpackningen och koka klart.
5
Blanda samman Ajvar Relish och crème fraiche till en kall sås.
6
Skär upp köttet i skivor och servera bulgur, såsen och eventuellt haricots verts.

Fler Recept

Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer