Foodservice

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Ett kalkonbröst fyllt med basilika och rökta kalkonskivor. Rätten får en härlig sötma och rökig smak. Serveras med en smakrik bulgur med varma grönsaker och Ajvar Relishsås.

(3st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
12
färska basilikablad
6 skivor
basturökt kalkonbröst
Bulgur med grönsaker:
1 st
paprika
1 st
aubergine
1 msk
olja
4 port
bulgur
Ajvar relish sås:
1,5 dl
Ajvar Relish
2 dl
crème fraiche
salt
peppar
Till servering: förvällda haricots verts

Så gör du

1
Skär ett ”ficka” längs med kalkonbröstet och fyll med basilika, samt det rökta kalkonköttet.
2
Bind om med snöre eller silikonband för stekning. Salta och peppra runt om.
3
Sätt ugnen på 200 grader och stek kalkonbröstet tills innertemperaturen är 70 grader. Tag sedan ut och låt vila.
4
Skär paprikan och auberginen i mindre bitar. Fräs dem i oljan, tillsätt bulgur och vatten enligt förpackningen och koka klart.
5
Blanda samman Ajvar Relish och crème fraiche till en kall sås.
6
Skär upp köttet i skivor och servera bulgur, såsen och eventuellt haricots verts.

Fler Recept

Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer