Foodservice

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Getostfyllda kalkonbiffar med vitlök och timjan, serveras med tunt skivad sötpotatis med färskpressad citron och smör. Tillagas enkelt i ugn.

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Sötpotatis:
700 g
tunt skivad sötpotatis
2 msk
smör
2 msk
färskpressad citronsaft
0,5 st
kruka färsk timjan
Kalkonfärsbiffar:
500 g
kalkonfärs
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
timjan
150 g
getost
150 g
tunt skivad vårlök
salt
peppar
olivolja
Sallad:
400 g
zucchini
1 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Koka sötpotatisen tills de är ”al dente”, ca 15 minuter.
2
Häll av vattnet men låt potatisen vara kvar. Sätt tillbaka kastrullen på spisen.
3
Smält smöret och häll över sötpotatisen. Tillsätt timjan. Häll i citronsaften. Salta och peppra.
4
Bland färsen med kryddorna. Smula i getosten. Salta och peppra.
5
Forma färsen till lagom stora biffar och stek dem på medelhög värme i olja. Häll vårlöken över biffarna.
6
Hyvla zucchinin i långa tunna remsor med hjälp av en osthyvel. Vänd ned i oljan och vinägern, krydda

Fler Recept

Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer