Foodservice

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Getostfyllda kalkonbiffar med vitlök och timjan, serveras med tunt skivad sötpotatis med färskpressad citron och smör. Tillagas enkelt i ugn.

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Sötpotatis:
700 g
tunt skivad sötpotatis
2 msk
smör
2 msk
färskpressad citronsaft
0,5 st
kruka färsk timjan
Kalkonfärsbiffar:
500 g
kalkonfärs
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
timjan
150 g
getost
150 g
tunt skivad vårlök
salt
peppar
olivolja
Sallad:
400 g
zucchini
1 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Koka sötpotatisen tills de är ”al dente”, ca 15 minuter.
2
Häll av vattnet men låt potatisen vara kvar. Sätt tillbaka kastrullen på spisen.
3
Smält smöret och häll över sötpotatisen. Tillsätt timjan. Häll i citronsaften. Salta och peppra.
4
Bland färsen med kryddorna. Smula i getosten. Salta och peppra.
5
Forma färsen till lagom stora biffar och stek dem på medelhög värme i olja. Häll vårlöken över biffarna.
6
Hyvla zucchinin i långa tunna remsor med hjälp av en osthyvel. Vänd ned i oljan och vinägern, krydda

Fler Recept

Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer