Foodservice

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.

(29st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tunnskivad kalkonfilé
ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
140 g
gräddädelost
½ dl
grädde
2 st
ägg
2 dl
vetemjöl
2 dl
panko
salt & peppar
smör & rapsolja till stekning
Hasselbackspotatis
8 st
medelstora potatisar
125 g
smör
1 msk
ströbröd
salt & peppar
Blåbärssås
2,5 dl
rödvin
2 dl
blåbärssylt
2 msk
balsamvinäger
1 st
buljongtärning
250 g
smör
150 g
blåbär, stora

Så gör du

1
Tunnskivad kalkonfile: Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
2
Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
3
Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
4
Hasselbackspotatis: Värm ugnen till 225°C.
5
Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
6
Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
7
Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.
8
Blåbärssås: Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
9
Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer