Foodservice

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.

(32st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tunnskivad kalkonfilé
ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
140 g
gräddädelost
½ dl
grädde
2 st
ägg
2 dl
vetemjöl
2 dl
panko
salt & peppar
smör & rapsolja till stekning
Hasselbackspotatis
8 st
medelstora potatisar
125 g
smör
1 msk
ströbröd
salt & peppar
Blåbärssås
2,5 dl
rödvin
2 dl
blåbärssylt
2 msk
balsamvinäger
1 st
buljongtärning
250 g
smör
150 g
blåbär, stora

Så gör du

1
Tunnskivad kalkonfile: Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
2
Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
3
Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
4
Hasselbackspotatis: Värm ugnen till 225°C.
5
Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
6
Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
7
Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.
8
Blåbärssås: Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
9
Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer