Foodservice

Grillad fänkål med kalkonbacon

Genom att grilla fänkålen får man fram en riktigt mild och god smak. Passar utmärkt som en lättare kvällsmåltid en ljummen sommarkväll.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

2 st
fänkål
rapsolja
300 g
halloumi
12 skivor
kalkonbacon
1 dl
svarta oliver
½ st
gul lök
½ kruka
mynta
1 st
citron, finrivet skal
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Skiva fänkålen i ½ cm tunna skivor. Pensla med olja och grilla på medelvärme på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida. Lägg upp på ett stort fat. Salta och peppra.
2
Skiva halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olja. Grilla ett par minuter på varje sida. Lägg upp på fatet.
3
Strimla och stek kalkonbaconet. Strö bacon, oliver och tunt skivad lök över halloumin.
4
Garnera med nyplockade myntablad och rivet citronskal.

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer