Foodservice

Grillad fänkål med kalkonbacon

Genom att grilla fänkålen får man fram en riktigt mild och god smak. Passar utmärkt som en lättare kvällsmåltid en ljummen sommarkväll.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

2 st
fänkål
rapsolja
300 g
halloumi
12 skivor
kalkonbacon
1 dl
svarta oliver
½ st
gul lök
½ kruka
mynta
1 st
citron, finrivet skal
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Skiva fänkålen i ½ cm tunna skivor. Pensla med olja och grilla på medelvärme på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida. Lägg upp på ett stort fat. Salta och peppra.
2
Skiva halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olja. Grilla ett par minuter på varje sida. Lägg upp på fatet.
3
Strimla och stek kalkonbaconet. Strö bacon, oliver och tunt skivad lök över halloumin.
4
Garnera med nyplockade myntablad och rivet citronskal.

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer