Foodservice

Grillad sparris med Ingelstabacon

Finns det något godare än färsk sparris? Njut av Ingelstabacon, färska kryddor och dessa läckra primörer.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

20 st
skivor Ingelstabacon
20 st
färska, gröna sparrisar
1 msk
matolja
200 g
färskost typ Philadelphia
2 msk
färska örter, ex. timjan, mynta och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
mjölk
salt
peppar
Tomatsallad:
4 st
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

Så gör du

1
Grilla sparrisen i grillpanna i cirka 4-5 minuter.
2
Strimla baconet och knaperstek det i oljan.
3
Hacka örterna och rör ut dem i färskosten ock pressa i vitlöken, blanda till en kräm.
4
Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en lösare konsistens. Salta och peppra efter smak.
5
Servera den grillade sparrisen med kalkonbacon, örtkräm och gärna en tomatsallad, med balsamico och olivolja.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer