Foodservice

Grillad sparris med Ingelstabacon

Finns det något godare än färsk sparris? Njut av Ingelstabacon, färska kryddor och dessa läckra primörer.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

20 st
skivor Ingelstabacon
20 st
färska, gröna sparrisar
1 msk
matolja
200 g
färskost typ Philadelphia
2 msk
färska örter, ex. timjan, mynta och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
mjölk
salt
peppar
Tomatsallad:
4 st
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

Så gör du

1
Grilla sparrisen i grillpanna i cirka 4-5 minuter.
2
Strimla baconet och knaperstek det i oljan.
3
Hacka örterna och rör ut dem i färskosten ock pressa i vitlöken, blanda till en kräm.
4
Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en lösare konsistens. Salta och peppra efter smak.
5
Servera den grillade sparrisen med kalkonbacon, örtkräm och gärna en tomatsallad, med balsamico och olivolja.

Fler Recept

Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer