Blentagruppen

Hoisinglaze med sesam & ketchup

Glaze använder man för att ge köttet en härlig karamelliserad yta. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

ca 20 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Ketchup

1 dl

Japansk soja

1 dl

Hoisinsås

1 dl

Farinsocker

0,5 dl

Sesamolja

2 msk

Svartpeppar

Tips!

Glazen penslas på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt, flera gånger. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

Tillagning

  • Koka ihop alla ingredienserna tills glazen fått en lite simmigare konsistens.
  • Krydda med rikligt med svartpeppar och låt glazen svalna något innan användning.
  • Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.

Liknande recept

Se alla recept