Foodservice

Ingelstasylta med syltade kantareller

Ingelstasylta serveras bäst med – syltade kantareller förstås. Lätt som en plätt!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 st
Ingelstasylta
Syltade kantareller:
2 liter
kantareller eller trattkantareller
2 tsk
salt
1,5 dl
ättika
3 dl
strösocker
4,5 dl
vatten
1 st
rödlök
1 tsk
senapsfrön, gula eller bruna
5 st
kryddpepparkorn
3 st
lagerblad

Så gör du

1
Ansa svampen och dela stora svampar i bitar. Det går bra att skölja av svampen eftersom den ska kokas.
2
Koka upp vatten med saltet i en kastrull och lägg i svampen. Låt den koka 5-10 minuter. Häll av vattnet.
3
Vispa ihop ättika och socker. Späd med lite vatten i taget. Skala och skiva löken i halvmånar.
4
Varva lök, svamp och kryddor i en glasburk. Låt svampen dra i lagen över natten innan den ska serveras. Om man rengjort burkarna ordentligt innan och har ett återslutande lock så håller svampen i flera månader.
5
4. 5. Servera kantarellerna till skivad Ingelstasylta.

Fler Recept

Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer