Foodservice

Ingelstasylta med syltade kantareller

Ingelstasylta serveras bäst med – syltade kantareller förstås. Lätt som en plätt!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 st
Ingelstasylta
Syltade kantareller:
2 liter
kantareller eller trattkantareller
2 tsk
salt
1,5 dl
ättika
3 dl
strösocker
4,5 dl
vatten
1 st
rödlök
1 tsk
senapsfrön, gula eller bruna
5 st
kryddpepparkorn
3 st
lagerblad

Så gör du

1
Ansa svampen och dela stora svampar i bitar. Det går bra att skölja av svampen eftersom den ska kokas.
2
Koka upp vatten med saltet i en kastrull och lägg i svampen. Låt den koka 5-10 minuter. Häll av vattnet.
3
Vispa ihop ättika och socker. Späd med lite vatten i taget. Skala och skiva löken i halvmånar.
4
Varva lök, svamp och kryddor i en glasburk. Låt svampen dra i lagen över natten innan den ska serveras. Om man rengjort burkarna ordentligt innan och har ett återslutande lock så håller svampen i flera månader.
5
4. 5. Servera kantarellerna till skivad Ingelstasylta.

Fler Recept

Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer