Foodservice

Ingelstasylta med syltade kantareller

Ingelstasylta serveras bäst med – syltade kantareller förstås. Lätt som en plätt!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 st
Ingelstasylta
Syltade kantareller:
2 liter
kantareller eller trattkantareller
2 tsk
salt
1,5 dl
ättika
3 dl
strösocker
4,5 dl
vatten
1 st
rödlök
1 tsk
senapsfrön, gula eller bruna
5 st
kryddpepparkorn
3 st
lagerblad

Så gör du

1
Ansa svampen och dela stora svampar i bitar. Det går bra att skölja av svampen eftersom den ska kokas.
2
Koka upp vatten med saltet i en kastrull och lägg i svampen. Låt den koka 5-10 minuter. Häll av vattnet.
3
Vispa ihop ättika och socker. Späd med lite vatten i taget. Skala och skiva löken i halvmånar.
4
Varva lök, svamp och kryddor i en glasburk. Låt svampen dra i lagen över natten innan den ska serveras. Om man rengjort burkarna ordentligt innan och har ett återslutande lock så håller svampen i flera månader.
5
4. 5. Servera kantarellerna till skivad Ingelstasylta.

Fler Recept

Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer