Foodservice

Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

(4st) Klicka för att ge betyg
100 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

10 kg
kalkonbröstfilé
2 kg
gul lök, hackad
100 g
vitlök, hackad
2 kg
rotfruktsstrimlor
1 kg
paprika, tärnad
500 g
soltorkade tomater, mixade
0,25 dl
cayennepeppar
250 g
basilika, hackad
0,5 dl
timjan, torkad
0,5 dl
oregano, torkad
1 dl
kycklingbuljongpulver
1 L
matlagninsgrädde
2 L
mellanmjölk
salt & peppar
500 g
fetaost, smulad
250 g
soltorkade tomater, strimlade
500 g
gröna oliver, hackade

Så gör du

1
Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
3
Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.
4
Mixa såsen slät och slå på grädde och mjölk, red av såsen om det behövs. Smaka av såsen med salt och peppar. När kalkonen nått rätt temperatur så slå över såsen. Strö över fetaost, oliver och tomater.
5
Stek klart kalkonfiléerna tills innertemperaturen är 72 grader.
6
Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer