Foodservice

Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

(4st) Klicka för att ge betyg
100 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

10 kg
kalkonbröstfilé
2 kg
gul lök, hackad
100 g
vitlök, hackad
2 kg
rotfruktsstrimlor
1 kg
paprika, tärnad
500 g
soltorkade tomater, mixade
0,25 dl
cayennepeppar
250 g
basilika, hackad
0,5 dl
timjan, torkad
0,5 dl
oregano, torkad
1 dl
kycklingbuljongpulver
1 L
matlagninsgrädde
2 L
mellanmjölk
salt & peppar
500 g
fetaost, smulad
250 g
soltorkade tomater, strimlade
500 g
gröna oliver, hackade

Så gör du

1
Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
3
Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.
4
Mixa såsen slät och slå på grädde och mjölk, red av såsen om det behövs. Smaka av såsen med salt och peppar. När kalkonen nått rätt temperatur så slå över såsen. Strö över fetaost, oliver och tomater.
5
Stek klart kalkonfiléerna tills innertemperaturen är 72 grader.
6
Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer