Foodservice

Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

(4st) Klicka för att ge betyg
100 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

10 kg
kalkonbröstfilé
2 kg
gul lök, hackad
100 g
vitlök, hackad
2 kg
rotfruktsstrimlor
1 kg
paprika, tärnad
500 g
soltorkade tomater, mixade
0,25 dl
cayennepeppar
250 g
basilika, hackad
0,5 dl
timjan, torkad
0,5 dl
oregano, torkad
1 dl
kycklingbuljongpulver
1 L
matlagninsgrädde
2 L
mellanmjölk
salt & peppar
500 g
fetaost, smulad
250 g
soltorkade tomater, strimlade
500 g
gröna oliver, hackade

Så gör du

1
Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
3
Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.
4
Mixa såsen slät och slå på grädde och mjölk, red av såsen om det behövs. Smaka av såsen med salt och peppar. När kalkonen nått rätt temperatur så slå över såsen. Strö över fetaost, oliver och tomater.
5
Stek klart kalkonfiléerna tills innertemperaturen är 72 grader.
6
Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Fler Recept

Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer