Foodservice

Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

(3st) Klicka för att ge betyg
100 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

10 kg
kalkonbröstfilé
2 kg
gul lök, hackad
100 g
vitlök, hackad
2 kg
rotfruktsstrimlor
1 kg
paprika, tärnad
500 g
soltorkade tomater, mixade
0,25 dl
cayennepeppar
250 g
basilika, hackad
0,5 dl
timjan, torkad
0,5 dl
oregano, torkad
1 dl
kycklingbuljongpulver
1 L
matlagninsgrädde
2 L
mellanmjölk
salt & peppar
500 g
fetaost, smulad
250 g
soltorkade tomater, strimlade
500 g
gröna oliver, hackade

Så gör du

1
Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
3
Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.
4
Mixa såsen slät och slå på grädde och mjölk, red av såsen om det behövs. Smaka av såsen med salt och peppar. När kalkonen nått rätt temperatur så slå över såsen. Strö över fetaost, oliver och tomater.
5
Stek klart kalkonfiléerna tills innertemperaturen är 72 grader.
6
Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Fler Recept

Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Asiatisk nudelsallad med stekt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer