Foodservice

Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med sydliga smaker.

(1st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 skvor
prosciutto di Ingelsta, strimlad
250 g
ciabatta
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, skivad
0,5 dl
olivolja
1 dl
persilja, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
6 st
marinerade soltorkade tomater, strimlade
1 st
ägg
1 st
citron (rivet skal)

Så gör du

1
Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt prosciutton.
3
Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
4
Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk.
5
Tillsätt vitlöken mot slutet.
6
Tillsätt lökfräset och resten av ingredienserna till brödet och rör om.
7
Låt stuffingen kallna och fyll sedan kalkonen.
8
Tips! Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.
9
Se vårt recept på helstekt kalkon.

Fler Recept

Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer