Foodservice

Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med sydliga smaker.

(1st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 skvor
prosciutto di Ingelsta, strimlad
250 g
ciabatta
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, skivad
0,5 dl
olivolja
1 dl
persilja, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
6 st
marinerade soltorkade tomater, strimlade
1 st
ägg
1 st
citron (rivet skal)

Så gör du

1
Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt prosciutton.
3
Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
4
Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk.
5
Tillsätt vitlöken mot slutet.
6
Tillsätt lökfräset och resten av ingredienserna till brödet och rör om.
7
Låt stuffingen kallna och fyll sedan kalkonen.
8
Tips! Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.
9
Se vårt recept på helstekt kalkon.

Fler Recept

Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer