Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med medelhavssmaker.

ca 40 min

0
(0)

Ingredienser

12 portioner

Prosciutto di Ingelsta

12 skivor

Gå till produkten Prosciutto di Ingelsta

Ciabatta

250 g

Gul lök, hackad

1 st

Vitlöksklyftor, skivade

2 st

Olivolja

0,5 dl

Persilja, finhackad

1 dl

Oregano, torkad

1 tsk

Soltorkade tomater, strimlade

6 st

Ägg

1 st

Citron, finrivet skal

1 st

Tips!

Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Tillagning

  • Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
  • Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt Prosciutton di Ingelsta. Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
  • Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk. Tillsätt vitlöken mot slutet.

Liknande recept

Se alla recept