Foodservice

Italienska kalkonköttbullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Köttbullar
0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 dl
blandade örter, t.ex. basilika, salvia, persilja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
mini mozzarella
smör till stekning
Tomatsås
250 g
tomater, hackde
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackad
400 g
krossade tomater
salt
socker
olivolja

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
2
Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
3
Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.
4
Stek köttbullarna på en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
5
Fräs tomaterna, den gula löken och vitlöken i några minuter i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, salt och socker. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av.
6
Servera köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Fler Recept

Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer