Foodservice

Italienska kalkonköttbullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Köttbullar
0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 dl
blandade örter, t.ex. basilika, salvia, persilja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
mini mozzarella
smör till stekning
Tomatsås
250 g
tomater, hackde
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackad
400 g
krossade tomater
salt
socker
olivolja

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
2
Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
3
Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.
4
Stek köttbullarna på en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
5
Fräs tomaterna, den gula löken och vitlöken i några minuter i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, salt och socker. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av.
6
Servera köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer