Foodservice

Italienska kalkonköttbullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Köttbullar
0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 dl
blandade örter, t.ex. basilika, salvia, persilja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
mini mozzarella
smör till stekning
Tomatsås
250 g
tomater, hackde
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackad
400 g
krossade tomater
salt
socker
olivolja

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
2
Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
3
Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.
4
Stek köttbullarna på en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
5
Fräs tomaterna, den gula löken och vitlöken i några minuter i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, salt och socker. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av.
6
Servera köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Fler Recept

Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer