Foodservice

Jansson med kalkon

Janssons frestelse är ett måste på ett komplett julbord. Med kalkonbacon som ingrediens skapar vi en ny klassiker!

(1st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

2 st
gul lök
50 g
smör
500 g
potatis
4 dl
grädde
150 g
kalkonbacon
2 msk
ströbröd
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Hacka lök och fräs i lite smör tills den mjuknar. Skala och skär potatis i stavar. Lägg i en smord ugnsfast form och blanda i löken. Skär kalkonbacon i mindre bitar och blanda i. Strö över ströbröd och krydda med salt och peppar.
3
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
4
Tips! Gör du Jansson i förväg så kan du värma den i 200°C i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer