Foodservice

Jansson med kalkon

Janssons frestelse är ett måste på ett komplett julbord. Med kalkonbacon som ingrediens skapar vi en ny klassiker!

(5st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

2 st
gul lök
50 g
smör
500 g
potatis
4 dl
grädde
150 g
kalkonbacon
2 msk
ströbröd
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Hacka lök och fräs i lite smör tills den mjuknar. Skala och skär potatis i stavar. Lägg i en smord ugnsfast form och blanda i löken. Skär kalkonbacon i mindre bitar och blanda i. Strö över ströbröd och krydda med salt och peppar.
3
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
4
Tips! Gör du Jansson i förväg så kan du värma den i 200°C i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer