Foodservice

Jansson med kalkon

Janssons frestelse är ett måste på ett komplett julbord. Med kalkonbacon som ingrediens skapar vi en ny klassiker!

(5st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

2 st
gul lök
50 g
smör
500 g
potatis
4 dl
grädde
150 g
kalkonbacon
2 msk
ströbröd
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Hacka lök och fräs i lite smör tills den mjuknar. Skala och skär potatis i stavar. Lägg i en smord ugnsfast form och blanda i löken. Skär kalkonbacon i mindre bitar och blanda i. Strö över ströbröd och krydda med salt och peppar.
3
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
4
Tips! Gör du Jansson i förväg så kan du värma den i 200°C i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer