Foodservice

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Varm och matig soppa med rökt kalkon, jordärtskocka och timjan.

(2st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

150 g
rökt, tärnat kalkonkött
500 g
jordärtskockor
2 st
potatisar
1 st
gul lök
1 kvist
timjan
6 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vispgrädde
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
2
Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3
Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
4
Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.

Fler Recept

Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer