Foodservice

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Varm och matig soppa med rökt kalkon, jordärtskocka och timjan.

(2st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

150 g
rökt, tärnat kalkonkött
500 g
jordärtskockor
2 st
potatisar
1 st
gul lök
1 kvist
timjan
6 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vispgrädde
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
2
Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3
Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
4
Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer