Foodservice

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Varm och matig soppa med rökt kalkon, jordärtskocka och timjan.

(2st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

150 g
rökt, tärnat kalkonkött
500 g
jordärtskockor
2 st
potatisar
1 st
gul lök
1 kvist
timjan
6 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vispgrädde
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
2
Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3
Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
4
Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer