Foodservice

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Varm och matig soppa med rökt kalkon, jordärtskocka och timjan.

(2st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

150 g
rökt, tärnat kalkonkött
500 g
jordärtskockor
2 st
potatisar
1 st
gul lök
1 kvist
timjan
6 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vispgrädde
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
2
Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3
Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
4
Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.

Fler Recept

Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer