Foodservice

Julig kalkonlårstek

Kalkonlårsteken blir ett trevlig avbrott från den traditionella julmaten. Sötman från dadlarna gifter sig fint med smaken av örterna.

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer