Foodservice

Julig kalkonlårstek

Kalkonlårsteken blir ett trevlig avbrott från den traditionella julmaten. Sötman från dadlarna gifter sig fint med smaken av örterna.

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer