Foodservice

Julig kalkonlårstek

Kalkonlårsteken blir ett trevlig avbrott från den traditionella julmaten. Sötman från dadlarna gifter sig fint med smaken av örterna.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer