Foodservice

Julig kalkonlårstek

Kalkonlårsteken blir ett trevlig avbrott från den traditionella julmaten. Sötman från dadlarna gifter sig fint med smaken av örterna.

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer