Foodservice

Juligt kalkonbröst

Tillaga kalkonbröstet på låg värme under lång tid och du får ett fantastiskt saftigt kött. Fyllningen med den rökiga whiskeyn och de söta russinen gifter sig fint tillsammans.

(0st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

Kalkonbröst
ca 1,1 kg
halvt kalkonbröst
2½ dl
gula russin
70 g
pistagenötter
1 st
vitlöksklyfta
½ dl
whiskey
salt & peppar
Picklade morötter
2½ dl
vatten
4½ dl
socker
2½ dl
ättika, 12%
3 st
kanelstänger
3 st
stjärnanis
5 st
morötter
1 st
röd chili
Couscous
4 dl
couscous
blandad torkad frukt

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka russin, pistagenötter och vitlök. Lägg i en skål. Häll i whisky och blanda. Krydda med salt och peppar.
2
Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. Lägg ihop köttet och stick gärna i ett par tandpetare för att hålla ihop det.
3
Pensla en ugnsfast form med olja och lägg i köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 1½ timme eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i kryddor och hackad chili.
5
Skala och skär morötter i skivor. Lägg i morötterna och låt dem dra tills lagen är kall.
6
Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Hacka den torkade frukten och blanda i.
7
Skär upp köttet och servera tillsammans med picklade morötter och couscous.

Fler Recept

Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer