Foodservice

Kålpudding med kalkonfärs

Husmanskost när den är som bäst! Enkel och lättlagad. Servera med potatis och rårörda lingon.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

ca 500g
kalkonfärs
500g
vitkål
1 st
gul lök
1 dl
kokt, långkornigt ris
3 dl
grädde
3 st
ägg
2 msk
sirap
1,5 tsk
salt
2 tsk
kryddpeppar
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Värm ugnen till 175°C.
2
Hacka vitkålen i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Hacka löken. Fräs vitkålen och löken i lite smör. Tillsätt sirapen och låt fräsa en stund så att kålen blir mjuk.
3
Blanda samman kalkonfärsen med det kokta riset samt kålen och löken. Tillsätt grädde, ägg och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form.
4
Sätt formen i ugnen och baka av kålpuddingen i ca 45 minuter tills köttet är genomstekt och den fått en fin gyllene färg.
5
Serverinstips; servera kålpuddingen med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Fler Recept

Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer