Foodservice

Kålpudding

Husmanskost när den är som bäst! Enkel och lättlagad. Servera med potatis och lingon.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 st
ägg
1,5 tsk
salt
2 krm
vitpeppar
1 tsk
oregano
2 dl
mjölk
1 kg
vitkål
2 msk
sirap
1 tsk
kinesisk soja

Så gör du

1
Rör ihop färs, ägg, kryddor och mjölk till en lös smet.
2
Strimla eller tärna vitkålen. Förväll kålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3
Häll av kokvattnet och blanda den varma kålen med sirap och soja.
4
Bred ut hälften av kålen i en smord ugnsfast form. Lägg sedan på färsen i ett jämt lager och därefter resten av kålen.
5
Grädda kålpuddingen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter.
6
Servera med kokt potatis och lingonsylt samt finriven morot.

Fler Recept

Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer