Foodservice

Kålpudding med kalkonfärs

Husmanskost när den är som bäst! Enkel och lättlagad. Servera med potatis och rårörda lingon.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

ca 500g
kalkonfärs
500g
vitkål
1 st
gul lök
1 dl
kokt, långkornigt ris
3 dl
grädde
3 st
ägg
2 msk
sirap
1,5 tsk
salt
2 tsk
kryddpeppar
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Värm ugnen till 175°C.
2
Hacka vitkålen i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Hacka löken. Fräs vitkålen och löken i lite smör. Tillsätt sirapen och låt fräsa en stund så att kålen blir mjuk.
3
Blanda samman kalkonfärsen med det kokta riset samt kålen och löken. Tillsätt grädde, ägg och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form.
4
Sätt formen i ugnen och baka av kålpuddingen i ca 45 minuter tills köttet är genomstekt och den fått en fin gyllene färg.
5
Serverinstips; servera kålpuddingen med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Fler Recept

Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer