Foodservice

Köttfärssås på kalkon

Byt ut köttfärsen till kalkon och gör allas favorit – köttfärssås. Servera med nyriven parmesan och nymalen peppar för det lilla extra.

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
0,5 tsk
timjan
0,5 tsk
fänkålsfrön
0,25 st
citron
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryn färsen i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Pressa i citronsaft.
3
Låt koka ihop på svag värme, smaka sedan av med salt och svartpeppar.
4
Servera med en god pasta och hyvlad parmesan.

Fler Recept

Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer