Foodservice

Köttfärssås på kalkon

Byt ut köttfärsen till kalkon och gör allas favorit – köttfärssås. Servera med nyriven parmesan och nymalen peppar för det lilla extra.

(16st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
0,5 tsk
timjan
0,5 tsk
fänkålsfrön
0,25 st
citron
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryn färsen i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Pressa i citronsaft.
3
Låt koka ihop på svag värme, smaka sedan av med salt och svartpeppar.
4
Servera med en god pasta och hyvlad parmesan.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer