Foodservice

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Skånska råvaror blandas med asiatiska influenser! Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkon-laab
50 g
smör
500 g
kalkonfärs
1/4 st
röd chili, finhackad
1 msk
färsk ingefära, strimlad
1 st
bananschalottenlök, strimlad
1 dl
vatten eller hönsbuljong
1,5 msk
fisksås
2 msk
japansk soja
1 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
sesamolja
1 st
lime (finrivet skal och juice)
1 st
morot, strimlad
3 st
grön zucchini, strimlad
1 st
paksoy, klyftad
mynta
koriander
salt & peppar
Asiatisk müsli
1 dl
solroskärnor
1 dl
pumpakärnor
1 st
citrongräs
3 st
limeblad
1 st
bananschalottenlök, strimlad
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
torkad chili
1 msk
havssalt
Syrad vitlöksgrädde
1 st
solovitlök
1 msk
matolja
½ msk
smör
1,5 dl
syrad grädde 30%
Till servering
baby gem sallad

Så gör du

1
Asiatisk müsli: Mixa alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt.
2
Vitlöksgrädde: Hacka vitlöken och bryn den i olja och smör tills den fått en gyllene färg.
3
Låt svalna och mixa (eller vispa) sedan samman grädden så att den blir krämig. Ställ vitlöksgrädde i kylen.
4
Kalkon-laab: Bryn kalkonfärsen lätt i en stekpanna med smör.
5
Lägg i chili, ingefära och löken. Slå på vatten, soja, vinäger, fisksås och sesamolja. Koka upp och sjud i 1-2 minuter.
6
Lägg i morötter, paksoy, sjud 1 minut. Lägg i zucchinin.
7
Smaka av med salt, peppar, finrivet limeskal och limejuice. Avsluta med att vända i örterna.
8
Serveringstips! Servera kalkonfärsen på ett baby gem salladsblad och toppa med den asiatiska müslin och syrad vitlöksgrädde.

Fler Recept

Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer