Foodservice

Kalkon- och rödcurrysoppa

En het och kryddig thai-inspirerad soppa med kokosmjölk och koriander.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonschnitzel
1 msk
rapsolja
50 g
nudlar
1 l
höns- eller kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk
kokosmjölk
3 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
1 msk
lime, pressad
1 msk
ingefära, färsk riven
1 msk
socker
1 tsk
salt
100 g
salladskål
1 st
röd paprika
0,5 dl
färsk koriander
salt
peppar

Så gör du

1
Strimla kalkonschnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka.
4
Finstrimla salladskål och paprika. Hacka koriandern. Tillsätt kalkonstrimlor, nudlar, salladskål och paprika och låt få ett uppkok. Strö över koriander och servera.

Fler Recept

Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer