Foodservice

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

En mustig Bourguignon med skogsvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!

(27st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

1,5 kg
kalkonbröst, grytbitar eller bröstbitar från kalkon
2 msk
smör
1 st
gul lök
12 st
små steklökar
1,5 tsk
salt
2 krm
malen svartpeppar
3 msk
vetemjöl
6 dl
rött vin
5 dl
köttbuljong
1 msk
tomatpuré
4-5 st
kvistar timjan
2 st
lagerblad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
400 g
skogschampinjoner
300 g
kalkonbacon
1 kg
potatis av mjölig sort
400 g
savojkål
1 st
rödlök
2 msk
smör
1 dl
grädde
salt
vitpeppar, mald
smör till stekning

Så gör du

1
Skär köttet i 2×3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
2
Skala, skiva och stek den gula löken och lägg i grytan. Skala och fräs de små steklökarna och lägg över i grytan. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin och buljong. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och vitlök.
3
Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20-30 minuter tills kalkonköttet känns mört.
4
Skala och koka potatisen. Dela och skär savojkålen i strimlor. Hacka löken. Fräs savojkålen och löken i smör, salta och peppra.
5
Stöt potatisen och blanda ner savojkål och lök. Rör i smör och grädde.
6
Dela champinjonerna om de är stora och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan.

Fler Recept

Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer