Foodservice

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 465 kcal, 36,5 g protein, 19,2 g fett, 34 g kolhydrater

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Rostade rotfrukter
300 g
palsternacka
300 g
sötpotatis
kallpressad olivolja
timjan
flingsalt
peppar
Kalkonbröst
500 g
kalkonbröst
smör till stekning
salt och peppar
Rödbetshummus
40 g
solrosfrö
1/4 dl
rapsolja
250 g
kokta rödbetor
2 dl
kikärtor på burk
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron, saften
½ tsk
salt

Så gör du

1
Rostade rotfrukter; Tvätta rotfrukterna noggrant. Dela rotsakerna i grova klyftor. Placera rotfrukterna på en plåt och ringla över olivoljan, flingsalt, peppar och timjan. Rostad i ugn på 225°C i ca 25 minuter.
2
Kalkonbröstfilé: Bryn kalkonbröstfilén i en panna med lite smör. Salta och peppra. Stek färdigt kalkonen i ugnen på 150°C.
3
Rödbetshummus: Rosta solrosfröna i en torr panna.
4
Mixa därefter fröna och rapsoljan till en röra.
5
Tillsätt rödbetor, kikärtor, vitlök, citronsaft och salt till fröröran och mixa till en slät konsistens.
6
Serveringstips! Servera gärna en sallad till.

Fler Recept

Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer