Foodservice

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Rör varsamt samman kalkonfärsen med kryddorna, resultatet blir en fantastiskt saftig burgare!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
svartpeppar efter smak
Karamelliserad lök
1 st
gul lök
1 msk
flytande honung
smör till stekning
Tillbehör
4 st
burgarebröd brioche
4 st
salladsblad
4 st
tomatskivor
4 st
skivor rödlök
4 skivor
lagrad ost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med salt och svartpeppar.
2
Forma färsblandningen till fyra stycken burgare. Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
3
Skala och skiva löken.
4
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i löken. Tillsätt honungen. Stek sedan löken långsamt på svag värme tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Fler Recept

Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer