Foodservice

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Rör varsamt samman kalkonfärsen med kryddorna, resultatet blir en fantastiskt saftig burgare!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
svartpeppar efter smak
Karamelliserad lök
1 st
gul lök
1 msk
flytande honung
smör till stekning
Tillbehör
4 st
burgarebröd brioche
4 st
salladsblad
4 st
tomatskivor
4 st
skivor rödlök
4 skivor
lagrad ost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med salt och svartpeppar.
2
Forma färsblandningen till fyra stycken burgare. Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
3
Skala och skiva löken.
4
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i löken. Tillsätt honungen. Stek sedan löken långsamt på svag värme tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Fler Recept

Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer