Foodservice

Kalkonburgare med orientalisk touch

En smakrik kalkonburgare med fräscha tillbehör såsom tabboulehsalsa och myntakräm som för tankarna till fjärran länder.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 msk
färsk koriander, finhackad
1 tsk
ingefära
1 tsk
spiskummin
1 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar efter smak
Tabboulehsalsa
3 st
tomat
1 st
stort knippe persilja
1 st
salladslök
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 st
lime
½ st
silverlök, finhackad
1/4 st
färsk ananas
Myntakräm
1 dl
crème fraiche
½ dl
majonnäs
1 knippe
färsk mynta, finhackad
1 st
citron, finrivet skal & saft
salt och svartpeppar
Tillbehör
50 g
kalkonbacon
smör till stekning
4 st
hamburgerbröd brioche
4 st
gröna salladsblad
4 skivor
fårost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med kryddorna, ju mindre du rör runt i färsen desto saftigare blir burgaren. Forma färsen till 4 stycken burgare.
2
Tabboulehsalsa; tärna tomaterna och ananasen, hacka persiljan och salladslöken och lägg i en skål. Tillsätt vitlök, finrivet limeskal och silverlök. Pressa över limesaft. Smaka av med salt.
3
Myntakräm; blanda samma crème fraiche, majonnäs, mynta, finrivet citronskal och citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Strimla kalkonbaconet och stek det knaprigt.
5
Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
6
Servera kalkonburgarna med tabboulehsalsa, myntacremé, kalkonbaconströssel, fårost, sallad och bröd.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer