Foodservice

Kalkonburgare tex mex

Variera fredagsmyset med vår kalkonburgare inspirerad av tex mex!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
svartpeppar efter smak
Guacamole
1 st
avokado
1 st
lime
1 st
vitlöksklyfta, pressad
chilipeppar
salt & peppar
Tillbehör
4 st
hamburgerbröd
4 skivor
cheddarost
4 st
gröna salladsblad
4 skivor
rödlök
4 skivor
tomat

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med kryddorna. Forma färsblandningen till fyra stycken burgare.
2
Guacamole; mosa avokadon, pressa över saften från en lime och rör ner vitöken. Smaka av med chilipeppar, salt och peppar.
3
Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
4
Servera kalkonburgarna med guacamole, sallad, rödlök, tomat, cheddarost och bröd.

Fler Recept

Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer