Foodservice

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Med grönsaker och kalkonfärs i köttfärsåsen så blir måltiden rejält mättande. Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 420 kcal, 38 g protein, 11,5 g fett, 35 g kolhydrater

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonfärs med grönsaker
500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök, hackad
1 st
vitlöksklyfta, hackad
½ st
aubergine, tärnad
½ st
zucchini, tärnad
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 tsk
balsamvinäger
1 msk
timjan
1 msk
oregano
salt och peppar
Till servering
kikärtspasta
grönsallad

Så gör du

1
Bryn lök och vitlök i smör och tillsätt kort därefter aubergine, zucchini och kalkonfärs.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, balsamvinäger och kryddor.
3
Låt koka på svag värme i 10 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
4
Servera med kikärtspasta och grönsallad.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer