Foodservice

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Med grönsaker och kalkonfärs i köttfärsåsen så blir måltiden rejält mättande. Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 420 kcal, 38 g protein, 11,5 g fett, 35 g kolhydrater

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonfärs med grönsaker
500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök, hackad
1 st
vitlöksklyfta, hackad
½ st
aubergine, tärnad
½ st
zucchini, tärnad
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 tsk
balsamvinäger
1 msk
timjan
1 msk
oregano
salt och peppar
Till servering
kikärtspasta
grönsallad

Så gör du

1
Bryn lök och vitlök i smör och tillsätt kort därefter aubergine, zucchini och kalkonfärs.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, balsamvinäger och kryddor.
3
Låt koka på svag värme i 10 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
4
Servera med kikärtspasta och grönsallad.

Fler Recept

Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer