Foodservice

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Syrlig tranbärssallad möter en mild sötpotatispuré tillsammans med kalkonbiffar med lätt sälta av kalkonbacon. Varje ingrediens är noga utvald av vår kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

Näringsinnehåll per portion: 530 kcal, 43 g protein, 12,6 g fett, 38 g kolhydrater

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonfärsbiffar
600 g
kalkonfärs
140 g
kalkonbacon
125 g
blomkål
salt
svartpeppar
olja till stekning
Sötpotatispuré
800 g
sötpotatis
1 L
kalkonbuljong alt. kycklingbuljong
salt
svatpeppar
Tranbärssallad
1 st
päron
70 g
machesallad
1 dl
tranbär, torkade
olivolja
balsamvinäger

Så gör du

1
Kalkonfärsbiffar; Dela blomkålen i bitar och koka mjuk. Hacka blomkålen fint. Strimla kalkonbaconet.
2
Blanda blomkålen, kalkonbaconet och kalkonfärs. Krydda med salt och peppar. Stek först på hög värme och för att få en yta. Sänk sedan värmen och stek ca 3 min på varje sida tills biffen är klar.
3
Sötpotatispuré; Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i fonden/buljongen, det tar ca 10 min. Häll av spadet och spara lite vid sidan som du använder till att späda med ifall purén blir för tjock. Mixa med stavmixer eller matberedare. Smaksätt med kryddor salt och peppar.
4
Tranbärssallad; Dela, kärna ur och skiva päron. Blanda med machesallad och tranbär i en skål. Häll på dressing av olja, vinäger, salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer