Foodservice

Kalkonfärsbiffar med blomkål & kalkonbacon

Syrlig tranbärssallad möter en mild sötpotatispuré tillsammans med kalkonbiffar med lätt sälta av kalkonbacon. Varje ingrediens är noga utvald av vår kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

Näringsinnehåll per portion: 530 kcal, 43 g protein, 12,6 g fett, 38 g kolhydrater

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonfärsbiffar
600 g
kalkonfärs
140 g
kalkonbacon
125 g
blomkål
salt
svartpeppar
olja till stekning
Sötpotatispuré
800 g
sötpotatis
1 L
kalkonbuljong alt. kycklingbuljong
salt
svatpeppar
Tranbärssallad
1 st
päron
70 g
machesallad
1 dl
tranbär, torkade
olivolja
balsamvinäger

Så gör du

1
Kalkonfärsbiffar; Dela blomkålen i bitar och koka mjuk. Hacka blomkålen fint. Strimla kalkonbaconet.
2
Blanda blomkålen, kalkonbaconet och kalkonfärs. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar.
3
Stek biffarna i ett stekjärn med lite olivolja. Stek först på hög värme för att få en fin yta, sänk sedan värmen och stek ca 3 minuter på varje sida tills biffarna är genomstekta.
4
Sötpotatispuré; Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i fonden/buljongen, det tar ca 10 min. Häll av spadet och spara lite vid sidan som du använder till att späda med ifall purén blir för tjock. Mixa med stavmixer eller matberedare. Smaksätt med kryddor salt och peppar.
5
Tranbärssallad; Dela, kärna ur och skiva päron. Blanda med machesallad och tranbär i en skål. Häll på dressing av olja, vinäger, salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer