Foodservice

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Mjuka pinjenötter och smakrik ädelost tillsammans med kalkonfärs ger perfekta biffar. Rosta grönsaker i ugn och servera med en klick crème fraiche.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
1 st
ägg
0,5 dl
grädde
50 g
pinjenötter
50 g
smulad ädelost
salt
peppar
Rostade grönsaker:
1 st
liten grön zucchini
1 st
gul paprika
1 st
röd paprika
2 st
rödlökar
olivolja
persillade
salt
peppar
crème fraiche

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2
Blanda färsen med ägg, grädde och kryddor.
3
Blanda ned nötterna och osten. Forma till små biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Skiva zucchinin (ta gärna bort kärnhuset, som annars gärna blir vattnigt), skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
5
Lägg på ugnsplåt eller i ugnsform. Häll över olja och kryddor och blanda runt. Rosta grönsakerna i ugnen samtidigt som färsbiffarna, ca 15–20 minuter.
6
Byt plats på plåtarna efter halva tiden om du inte har varmluftsugn.
7
Servera gärna med en klick crème fraiche.
8
Tips! Fler goda smaksättningar till kalkonfärsbiffar är kapris och västerbottenost, örtkryddor och vitlök, oliver, fetaost och soltorkade tomater

Fler Recept

Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer