Foodservice

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Mjuka pinjenötter och smakrik ädelost tillsammans med kalkonfärs ger perfekta biffar. Rosta grönsaker i ugn och servera med en klick crème fraiche.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
1 st
ägg
0,5 dl
grädde
50 g
pinjenötter
50 g
smulad ädelost
salt
peppar
Rostade grönsaker:
1 st
liten grön zucchini
1 st
gul paprika
1 st
röd paprika
2 st
rödlökar
olivolja
persillade
salt
peppar
crème fraiche

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2
Blanda färsen med ägg, grädde och kryddor.
3
Blanda ned nötterna och osten. Forma till små biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Skiva zucchinin (ta gärna bort kärnhuset, som annars gärna blir vattnigt), skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
5
Lägg på ugnsplåt eller i ugnsform. Häll över olja och kryddor och blanda runt. Rosta grönsakerna i ugnen samtidigt som färsbiffarna, ca 15–20 minuter.
6
Byt plats på plåtarna efter halva tiden om du inte har varmluftsugn.
7
Servera gärna med en klick crème fraiche.
8
Tips! Fler goda smaksättningar till kalkonfärsbiffar är kapris och västerbottenost, örtkryddor och vitlök, oliver, fetaost och soltorkade tomater

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer