Foodservice

Kalkonfilé i cidersås

En läcker variant till söndagssteken, kryddad med äpplen eller calvados. Lätt att älska!

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
0,5 st
gul lök
1 tsk
salt
0,5 tsk
svartpeppar
3 dl
torr äppelcider
2 dl
crème fraiche
1 st
lagerblad
2 st
tomater
2 msk
persilja
1 msk
calvados alt. 2 msk äpplemos

Så gör du

1
Skär filén i skivor och hacka löken.
2
Bryn köttet och löken i en stekgryta, krydda med salt och peppar.
3
Häll på cider och crème fraiche.
4
Lägg i lagerbladet, låt koka ca 10 minuter.
5
Dela tomaterna i klyftor (ta eventuellt av skalet), lägg i tomaterna och persilja.
6
Smaka av med salt och calvados alt. äpplemos.
7
Servera med kokt färsk potatis och sparris.

Fler Recept

Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer