Foodservice

Kalkonfilé i cidersås

En läcker variant till söndagssteken, kryddad med äpplen eller calvados. Lätt att älska!

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
0,5 st
gul lök
1 tsk
salt
0,5 tsk
svartpeppar
3 dl
torr äppelcider
2 dl
crème fraiche
1 st
lagerblad
2 st
tomater
2 msk
persilja
1 msk
calvados alt. 2 msk äpplemos

Så gör du

1
Skär filén i skivor och hacka löken.
2
Bryn köttet och löken i en stekgryta, krydda med salt och peppar.
3
Häll på cider och crème fraiche.
4
Lägg i lagerbladet, låt koka ca 10 minuter.
5
Dela tomaterna i klyftor (ta eventuellt av skalet), lägg i tomaterna och persilja.
6
Smaka av med salt och calvados alt. äpplemos.
7
Servera med kokt färsk potatis och sparris.

Fler Recept

Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer