Foodservice

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Denna läckra filé har sälta från kalkonbacon och sötma från en härlig pesto. En sky med tydlig smak av basilika och en krämig risotto ger en härlig kombination.

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Rullader:
600-800 g
kalkonfilé
100 g
Ingelstabacon
4 msk
pesto
0,5 tsk
salt
0,5 tsk
peppar
Örtsky:
2 st
schalottenlökar, finhackade
2 msk
smör
0,5 l
kycklingbuljong
2 dl
färsk basilika
1 dl
färsk bladpersilja
1 tsk
balsamvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Gör en ficka i varje filé och fyll med pesto.
3
Krydda med salt och peppar och linda kalkonbacon runt om.
4
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och stek 30 minuter eller tills innertemperaturen är 63 grader.
5
Fräs löken i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong.
6
Mixa basilika och persilja och tillsätt i såsen.
7
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
8
Servera Kalkonfilén med en krämig risotto eller färskpotatis och basilikaskyn.

Fler Recept

Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer