Foodservice

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Denna läckra filé har sälta från kalkonbacon och sötma från en härlig pesto. En sky med tydlig smak av basilika och en krämig risotto ger en härlig kombination.

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Rullader:
600-800 g
kalkonfilé
100 g
Ingelstabacon
4 msk
pesto
0,5 tsk
salt
0,5 tsk
peppar
Örtsky:
2 st
schalottenlökar, finhackade
2 msk
smör
0,5 l
kycklingbuljong
2 dl
färsk basilika
1 dl
färsk bladpersilja
1 tsk
balsamvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Gör en ficka i varje filé och fyll med pesto.
3
Krydda med salt och peppar och linda kalkonbacon runt om.
4
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och stek 30 minuter eller tills innertemperaturen är 63 grader.
5
Fräs löken i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong.
6
Mixa basilika och persilja och tillsätt i såsen.
7
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
8
Servera Kalkonfilén med en krämig risotto eller färskpotatis och basilikaskyn.

Fler Recept

Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer