Foodservice

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Krämig och syrlig pasta med soltorkade tomater och persilja blir tillsammans med kalkonfilé en komplett middag.

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonfilé
smör eller margarin till stekning
12 st
soltorkade tomater, i strimlor
0,5 dl
vitt vin (alt. pressad 1 msk citron)
1,5 msk
kycklingfond
2 tsk
soja
0,5 dl
persilja, hackad
3 dl
crème fraiche
2 st
pressade vitlöksklyftor
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skiva filén i ca 2 cm skivor, krydda med salt och peppar.
3
Bryn några minuter i stekpanna, lägg över filén i en smord ugnsfast form.
4
Blanda samman övriga ingredienser till en sås och häll över filén.
5
Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
6
Servera med pressad potatis, pasta eller ris och grönsallad.

Fler Recept

Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonsoppa med dragon

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer