Foodservice

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Krämig och syrlig pasta med soltorkade tomater och persilja blir tillsammans med kalkonfilé en komplett middag.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonfilé
smör eller margarin till stekning
12 st
soltorkade tomater, i strimlor
0,5 dl
vitt vin (alt. pressad 1 msk citron)
1,5 msk
kycklingfond
2 tsk
soja
0,5 dl
persilja, hackad
3 dl
crème fraiche
2 st
pressade vitlöksklyftor
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skiva filén i ca 2 cm skivor, krydda med salt och peppar.
3
Bryn några minuter i stekpanna, lägg över filén i en smord ugnsfast form.
4
Blanda samman övriga ingredienser till en sås och häll över filén.
5
Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
6
Servera med pressad potatis, pasta eller ris och grönsallad.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer