Foodservice

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer