Foodservice

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer