Foodservice

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer