Foodservice

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Kokos, lime och ingefära ger smaklökarna en resa utöver det vanliga. Med våra finaste bröstbitar från kalkon blir grytan dessutom snabbt färdiglagad!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
bröstbitar från kalkon
olja att bryna i
1 st
röd paprika
1 st
gul lök
1 st
morot
400 ml
kokosmjölk
1 dl
grädde
1 st
lime
40 g
ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 knippe
koriander
1/4 tsk
spiskummin
cayennepeppar, kycklingfond, salt och peppar efter smak

Så gör du

1
Strimla paprikan och den gula löken, skär moroten i slantar.
2
Bryn kalkonbitarna i olja i en gryta.
3
Tillsätt grönsakerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
4
Tillsätt kokosmjölk, grädde, vitlök, ingefära och kryddor. Pressa i saften från limen.
5
Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar, kycklingfond samt salt och peppar.
6
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer