Foodservice

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Kokos, lime och ingefära ger smaklökarna en resa utöver det vanliga. Med våra finaste bröstbitar från kalkon blir grytan dessutom snabbt färdiglagad!

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
bröstbitar från kalkon
olja att bryna i
1 st
röd paprika
1 st
gul lök
1 st
morot
400 ml
kokosmjölk
1 dl
grädde
1 st
lime
40 g
ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 knippe
koriander
1/4 tsk
spiskummin
cayennepeppar, kycklingfond, salt och peppar efter smak

Så gör du

1
Strimla paprikan och den gula löken, skär moroten i slantar.
2
Bryn kalkonbitarna i olja i en gryta.
3
Tillsätt grönsakerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
4
Tillsätt kokosmjölk, grädde, vitlök, ingefära och kryddor. Pressa i saften från limen.
5
Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar, kycklingfond samt salt och peppar.
6
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer