Foodservice

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Kokos, lime och ingefära ger smaklökarna en resa utöver det vanliga. Med våra finaste bröstbitar från kalkon blir grytan dessutom snabbt färdiglagad!

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
bröstbitar från kalkon
olja att bryna i
1 st
röd paprika
1 st
gul lök
1 st
morot
400 ml
kokosmjölk
1 dl
grädde
1 st
lime
40 g
ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 knippe
koriander
1/4 tsk
spiskummin
cayennepeppar, kycklingfond, salt och peppar efter smak

Så gör du

1
Strimla paprikan och den gula löken, skär moroten i slantar.
2
Bryn kalkonbitarna i olja i en gryta.
3
Tillsätt grönsakerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
4
Tillsätt kokosmjölk, grädde, vitlök, ingefära och kryddor. Pressa i saften från limen.
5
Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar, kycklingfond samt salt och peppar.
6
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer