Foodservice

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Kokos, lime och ingefära ger smaklökarna en resa utöver det vanliga. Med våra finaste bröstbitar från kalkon blir grytan dessutom snabbt färdiglagad!

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
bröstbitar från kalkon
olja att bryna i
1 st
röd paprika
1 st
gul lök
1 st
morot
400 ml
kokosmjölk
1 dl
grädde
1 st
lime
40 g
ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 knippe
koriander
1/4 tsk
spiskummin
cayennepeppar, kycklingfond, salt och peppar efter smak

Så gör du

1
Strimla paprikan och den gula löken, skär moroten i slantar.
2
Bryn kalkonbitarna i olja i en gryta.
3
Tillsätt grönsakerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
4
Tillsätt kokosmjölk, grädde, vitlök, ingefära och kryddor. Pressa i saften från limen.
5
Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar, kycklingfond samt salt och peppar.
6
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer